Liveblog: Coronamaatregelen weer terug in het midden van publiek debat, horeca ondernemers in actie

Corona extremisten hebben in Breda het pand van een horeca ondernemer beklad en daar hysterische teksten geplaatst, daarmee wordt gesuggereerd dat de horeca ondernemer ‘bloed aan zijn handen’ zou hebben kleven als hij de deuren weer opent. Het voorval is een typisch voorbeeld van tragisch uit de hand gelopen hysterie. Ondernemer Johan de Vos, die is aangesloten bij de Koninklijke Horeca Nederland (KHN), noemt het bekladden van zijn pand met ketchup een “treurige actie”, via de Telegraaf

De horeca ondernemer zegt echter zich niet te laten intimideren door corona extremisten en is vanmiddag van plan om ‘gewoon open te gaan’. Ondanks de hysterische teksten is De Vos bijzonder nuchter en vindt hij het vooral zonde van de ketchup: „Dit betekent helemaal niets. Het is zonde van de ketchup, die had ik liever gebruikt voor een tosti.”

Corona extremisten zien zichzelf door de VVD en het CDA gesteund in het volledig lamleggen van de Nederlandse maatschappij, met alle gevolgen van dien. Net als in andere landen waar extremisten zich gesteund weten door een uit de hand gelopen overheid, zo dus ook in Nederland. Nederlanders moeten gedwongen thuis zitten, mogen ‘s avond de deur niet uit en zaken die het leven leuk maken zijn verboden. Zogenaamd om een gevaarlijk virus te bestrijden, dat eigenlijk niets meer is dan een zwaardere griepvariant. Dat terwijl de meeste gegevens erop wijzen dat de non-farmaceutische maatregelen eigenlijk niet effectief zijn.

“Samenleving trekt de gevangenisstructuren niet meer” – De Vos

Nu steeds meer Nederlanders hun onvrede laten horen over de vrijheidsbeperkingen en  maatregelen lijken de corona extremisten echter over de schreef te gaan door mensen, ondernemers en hun bezittingen te beschadigen, bekladden en zelfs te bedreigen. Toch lijkt het einde van de corona bubbel in zicht. In het Drentse Klazienaveen is er sprake van ‘rebellie’ en gaan de winkels vandaag weer open. Ook de horeca is voornemens om weer open te gaan, vandaag en/of morgen. Anderen willen dat de horeca wacht met openen conform het beleid van het kabinet.

UPDATE 17.24: Een terras schonk bier

Ondernemer Johan de Vos schonk blijkbaar dus echt bier vandaag. Hij bekritiseerde ‘enkele leden van het kabinet’ vanwege “dat ze in hun eigen werkelijkheid” leven. Daarmee doelt hij mogelijk op de grote vier: Rutte, De Jonge, Hoekstra en Grapperhaus. Deze bewindspersonen zijn het meest zichtbaar als het gaat om de coronamaatregelen. Sommige omstanders lijken nogal verbijsterd van het aanblik, terwijl op de meeste plaatsen de horeca slechts meubilair op haar terrassen plaatste. Kortom: prachtige beelden geleverd door de Telegraaf.

 

UPDATE 14.04: Terrassen overal in het land ‘open’ uit protest tegen het coronabeleid

UPDATE 10.50: Winkels in Klazienaveen gaan weer dicht op last van de Gemeente Emmen.

Voor die corona extremisten die problemen hebben met het openen van de horeca is er natuurlijk een oplossing. Zij moeten zich zo ver mogelijk bij de terrassen vandaan houden en thuis blijven. Ten slotte is het hun eigen keuze om het voorkomen van een corona besmetting tot de hoogste prioriteit van hun leven te maken, maar moeten andere mensen die een andere mening zijn toegediend dan thuis blijven? Een andere oplossing is dat de corona extremisten, in plaats van het bekladden van panden, gewoon een donatie geven aan de ondernemers zodat zij hun zaak langer gesloten blijven.

Vergeet niet, de ondernemers kunnen niet anders. Anders verliezen zij huis en haard en dat is veel erger dan heel misschien een griepje opdoen op het terras.