Over het middel waarmee Donald Trump tegen COVID-19 wordt behandeld

De Amerikaanse president Donald Trump en zijn vrouw Melania hebben beiden het coronavirus opgelopen na overleg met een adviseur, dat liet het Witte Huis deze week weten. De president is uit voorzorg naar het Walter Reed National Military Medical Center overgebracht en wordt daar behandeld met een virus remmend middel genaamd Remdesivir

Het middel lijkt in veel gevallen te werken om de symptomen tegen COVID-19 te beperken. Uit onderzoek met het middel Remdesivir als bestrijder van COVID-19, blijkt duidelijk dat patiënten die ermee worden behandeld een grotere kans hebben op overleven. Ruim 68% van de proefpersonen die meededen aan het onderzoek van Grein e.a. verbeterde aanzienlijk in conditie, terwijl velen van hen al werden ondersteund door kunstmatige beademingsapparatuur.

Het onderzoek van Grein over het middel waarmee Trump wordt behandeld stamt uit juni 2020 en deze nieuwe kennis laat de reden zien waarom het aantal ziekenhuisopnamen, IC-cijfers en de morbiditeit lager is dan voorheen. Er is binnen de medische wereld meer bekendheid over het coronavirus en hoe men deze ziekte moet behandelen. Door vroegtijdig te beginnen met het behandelen, is de patiënt sterker en nog in goede conditie terwijl het ziektebeeld minder ver gevorderd is.

Om er voor te zorgen dat de behandeling van de Amerikaanse president zo goed mogelijk verloopt is hij dan ook uit voorzorg opgenomen. Andere familieleden van Trump, waaronder Trump Junior, hebben negatief getest op het coronavirus.