Bitcoin al tijden boven USD10.000 per stuk

De Bitcoin hangt nu al voor langere tijd boven de USD10.000 per coin. Voor velen komt dit nieuws als een verassing: de Bitcoin verwierf in 2017 namelijk bekendheid vanwege de enorme volatiliteit van de digitale asset. Niet lang daarna volgde de ontgoocheling, maar nog geen drie jaar later staat de Bitcoin alsnog boven de USD10.000. De koersbeweging is op het moment vrij stabiel en de volatiliteit is laag. De Bitcoin dominantie is met ruim 57% zeer duidelijk, zo laten cijfers van Coinmarketcap zien. Dit betekent dat Bitcoin het grootste fonds is in deze categorie. Hieronder het koersverloop van de afgelopen dagen.


Sinds de correctie van Bitcoin van USD12.000 naar zo’n USD10.800 afgelopen maand bevindt de koers zich momenteel in een driehoeksformatie. Voor de korte termijn betekent dit dat de Bitcoin verder kan corrigeren naar USD8.800, maar ook opnieuw kan proberen om de USD12.000 aan te tikken. Waarschijnlijk zal de Bitcoin beide bewegingen laten zien.

De langere termijn voor Bitcoin ziet er echter goed uit. Tijdens de kortstondige coronacrash daalde de Bitcoin sterk in prijs, maar herstelde even snel. Hierdoor is ook het lange termijn beeld positiever dan voor de coronacrash. Tot 2022 kan Bitcoin tot wel USD14.000 waard zijn, waarna het tevens mogelijk dat de Bitcoin in 2025 nieuwe hoogten gaat opzoeken.