Geloofwaardigheid van Minister Grapperhaus krijgt flinke knauw in opiniepeilingen

Naar aanleiding van het debat in de Tweede Kamer waarin Minister Ferdinand Grapperhaus van Justitie en Veiligheid diep door het stof ging, vinden kiezers de minister minder geloofwaardig dan eerst. De reden is omdat Grapperhaus zich als hoofd van het Ministerie waaronder ook het Openbaar Ministerie valt, bezondigde aan het overtreden van de door hem gelegitimeerde ‘anderhalve meter’-regel. Een regel die is ingesteld om het coronavirus in te dammen. Maurice de Hond berichtte vandaag over de opinie van kiezers.

Hoe denken kiezers over Minister Grapperhaus?

Bron: Maurice de Hond / Peil.nl

Op de bovenstaande afbeelding is duidelijk te zien dat het electoraat Grapperhaus significant minder geloofwaardig vindt dan eerder. Waar eind augustus zo’n 42% van de ondervraagden van mening waren dat Grapperhaus zijn geloofwaardigheid heeft verloren daar is het percentage nu ruim 66%.

Opvallend is met name het verlies van geloofwaardigheid onder ChristenUnie-kiezers. Waar Grapperhaus bij de meeste CU-kiezers eind augustus nog een geloofwaardige bewindsman was, daar is nu bijna de helft van de CU-kiezers van mening dat Grapperhaus niet geloofwaardig is. Ook bij de eigen achterban moest de Minister aan geloofwaardigheid inboeten.