Famke Louise heeft slappe knieën na zelfgemaakt debacle bij Jinek

Na het debacle van Famke Louise bij Jinek, waarin ze probeerde de coronabubbel te doorbreken, ging de BN’er al vrij snel door de knieën. Eerst ging ze op pelgrimstocht bij IC-arts prof. dr. Diederik Gommers om daar om vergiffenis te zoeken voor haar coronazonden. Dat moest ook wel, want Famke Louise had eerder die week te horen gekregen dat het debacle de aanleiding was voor het intrekken van een grote commerciële opdracht.

Vorige week was Famke Louise bij Jinek te gast om uit te leggen waar de hashtag #ikdoenietmeermee nu voor stond. Ze was het vrij snel eens met dhr. Gommers dat ‘de tekst ongelukkig gekozen was’. Dat klopt, de poging om de coronabubble te doorbreken mislukte faliekant. Vervolgens bezocht ze de IC-arts in het ziekenhuis om met hem te spreken over het virus.

Met Gommers sprak ze vervolgens over de organisatie van een nieuwe gemeenschappelijke campagne om mensen bewust te maken van het coronavirus. Hoogleraar klinische psychologie Jan Derksen deed er een schepje bovenop en liet vervolgens weten dat de kern van het probleem ‘het tekort aan angst’ is, zo zei hij tegen de pers: “We moeten angst zaaien. Corona ís echt eng.” Gaat Famke Louise nu meehelpen met het zaaien van angst?

Laten we hopen van niet.

De slappe knieën van Famke Louise en de psychologische benadering van Derksen staan in schril contrast met de houding van de Amerikaanse president Donald Trump, die het virus ook opliep, maar zich weinig zorgen maakte en het fenomeen zag als een ‘speciale griep met een naam’. Trump dankte vandaag nog zijn medische verzorgers en liet de Amerikanen weten “niet bang te zijn voor COVID19” en dat “de medische staf goed werk verrichtte”.

Ook IC-arts Gommers lijkt zich meer en meer op die houding te verlaten, net als Trump. Op LinkedIn laat Gommers namelijk meermaals weten dat angst zaaien voor het coronavirus geen goed idee is en dat “de tweede golf” geheel anders is dan de eerste golf van afgelopen maart. Tijd voor Famke Louise om haar knieën wat beter te trainen en vooral zich wat beter voor te bereiden op discussies met experts, want anders loopt het volgende keer weer af in een debacle.