Minister Hugo de Jonge op Twitter ongenadig hard neergesabeld door haters

Op Twitter ‘gaan mensen los’ op de Minister van Volksgezondheid, Hugo de Jonge, en wordt hij in allerlei tweets van alles verweten. Het lijkt erop dat wat de minister ook doet, het altijd fout is. De redenen? De corona App werkt niet goed genoeg, er is te weinig remdesivir beschikbaar in ziekenhuizen en De Jonge draagt weer eens de verkeerde schoenen. De minister kan niets goeds doen, zo lijkt het. Aanjager van de hetze? Geert Wilders natuurlijk!

De minister wordt vandaag op Twitter flink op de korrel genomen en kan volgens sommigen ‘niets goeds doen’. Ookal zet De Jonge zich in voor meer virus remmende middelen, als er tekorten zijn dan is het allemaal zijn schuld. Ookal zet de minister zich in voor het ontwikkelen van een corona App, als er een bug te vinden is, dan is het zijn schuld. En als het aantal besmettingen daalt? Dan is dat natuurlijk ook de schuld van Minister de Jonge. Leidend in de hetze tegen de minister is Geert Wilders van de PVV, die het vandaag ook weer gemunt heeft op De Jonge, zoals hieronder te zien is. Ondanks dat het aantal ziekenhuisopnamen net als het aantal IC-opnamen lager is dan in maart, gaat het volgens Wilders ‘onvoldoende’. Kortom: het is allemaal de schuld van Hugo de Jonge.

Bron: Twitter / Geert Wilders (PVV)

Dat er te weinig remdesivir beschikbaar is voor behandeling is gedeeltelijk waar. Het virus remmende middel wordt op het moment wereldwijd ingezet om de symptomen van COVID19 te beperken en ook Donald Trump kreeg het toegediend, maar omdat remdesivir vrij kostbaar is en er een wereldwijde vraag bestaat, is het moeilijk om in tijden van een pandemie om aan de vraag te voldoen.

Daar komt nog eens bij dat er allerlei patenten zijn waardoor de productie niet snel genoeg kan worden opgestart en dat er een ‘monopolie achtige positie’ bestaat in de markt, van Gilead, waardoor de prijzen hoog zijn en de productie laag. Maar volgens Wilders is dat laatste natuurlijk ook de schuld van Hugo de Jonge.