Politie gaat te ver met bestorming van afhaalrestaurant in Amsterdam

Vandaag is het Museumplein weer ontruimd. Het was de zoveelste demonstratie tegen de coronamaatregelen die vroegtijdig werd beëindigd middels de dreiging van geweld door de Politie. Deze waren dan ook in grote getalen met wapentuig aanwezig om te voorkomen dat mensen elkaar zouden ontmoeten in weerwil van de coronamaatregelen. Waarschijnlijk had de Politie zelf ook weinig trek om de orders van de burgemeester uit te voeren, maar kon zij niet anders. De NOS meldt dat 28 personen zijn aangehouden. 

Op het plein stonden honderden of zelfs duizenden mensen te hossen in een poging hun ergernis over de maatregelen te tonen. Ook hebben we beelden van een afhaalrestaurant dat door zwaarbewapende ME’ers werd bestormt, wat leidde tot ontsteltenis van de eigenaar. Nederlanders worden nu al bijna een jaar gedwongen zicht te conformeren aan de maatregelen, terwijl bewindspersonen van het kabinet suggereren dat de vrijheid pas terugkeert als Nederlanders zich aan hun vaccinatieplannen onderwerpen. Dit roept fundamentele vragen op aangaande de mensenrechten.

Hossende menigte op Museumplein

Tja, wat moeten we hier nu van zeggen? Laten we gewoon de demonstranten zelf eens aan het woord laten en luisteren naar hun redenen waarom ze steeds maar weer aanwezig zijn op het plein. Daarna volgende beelden van de bestorming van een afhaalrestaurant door zwaarbewapende Politieagenten, een plek waar mensen dekking zochten voor het geweld. Dat geweld vond pas plaats nadat zwaarbewapende mannen met Politie uniformen op de menigte afliepen, die daarvoor nog in vrede en met veel plezier met elkaar demonstreerden tegen de corona maatregelen.

Wat demonstranten zelf zeggen

Veel media framen de demonstranten door voornamelijk een aantal extremisten in beeld te brengen als er demonstraties tegen de coronamaatregelen zijn. Dat is logisch, geweld scoort enorm goed qua clicks, terwijl logische argumenten saai zijn. Maar hierdoor ontstaat wel een onjuist beeld van de meeste demonstranten, die grotendeels vreedzaam zijn. Een aantal van de ‘extremisten’ die voortdurend in beeld worden gebracht zijn van het beruchte ‘Zwarte Blok’, maar er lopen ook regelmatig provocateurs van de Politie rond. Dat zijn agenten die zich voordoen als demonstranten en undercover zijn. Deze lijken het doel te hebben om onregelmatigheden uit te lokken en te provoceren, waarna de demonstratie door de gezagsdrager ter plaatse mag worden opgedoekt. Zodat daarna de hele demonstratie in het water valt.

Video: zwaarbewapende Politie valt afhaalrestaurant binnen

Jammer genoeg zijn we dit bizarre beleid van de overheid in Nederland normaal gaan vinden het afgelopen jaar. Dat de Politie mensen die vrijwillig interactie hebben uit elkaar jaagt is echter niet normaal. De overheid ontspoort, dat is overduidelijk. Het heeft eigenlijk ook geen zin om argumenten voor deze stelling ter berde te brengen. Ik denk dat iedereen in zijn onderbuik wel aanvoelt dat er iets goed mis gaat. En als je dit niet aanvoelt, dan heb je gelukkig altijd nog je oren en je ogen om je op andere gedachten te brengen. Gelukkig lijkt het einde van de lockdownmaatregelen wel nabij, en heeft het kabinet aangekondigd dat aan het einde van de maand extra versoepelingen mogelijk zijn.

Verandering is dichtbij

Gelukkig zijn er heel binnenkort Tweede Kamerverkiezingen en kunnen wij eindelijk een stem uitbrengen op partijen die nog wel voor rede, argumenten en logica vatbaar zijn. Dit betekent eigenlijk dat Nederlanders komende verkiezingen de keuze hebben tussen het opheffen van de maatregelen of het instandhouden van het huidige beleid. Als jij als kiezer graag door wilt op de huidige weg, zoals in de afgelopen 12 maanden, stem dan op een partij als VVD, CDA, D66, GroenLinks, SP of PvdA. Wil je dit niet, stem dan op een andere partij.