Joe Biden geïsoleerd in debat, Trump ziet ‘debat op afstand’ als “tijdsverspilling”

Donald Trump wil voor zijn campagne geen digitaal debat met deocratische kandidaat Joe Biden op afstand doen. Volgens Trump is het onzinnig en ‘wil hij zijn tijd niet verspillen’. Daarmee laat Trump de democraat in de steek, die hierdoor niet kan leren van de huidige president in een rechtstreeks duel. Het is ook extra vervelend omdat het debat niet voor de kandidaten als wel voor de miljoenen Amerikaanse kiezers wordt georganiseerd.

Natuurlijk was het vorige debat geen prachtwerk om naar te kijken en faalde de organisatie in het handhaven van een goed gesprek. De Commissie Presidentiele Debaten, die na het kunststuk van de vorige keer de online sessie voorbereidt, doet er alles aan om het debat op afstand te laten slagen en kiezers op die manier van informatie over de plannen van beide kandidaten te voorzien.

Net na de bekendmaking van het nieuwe format door de commissie liet Trump echter weten aan luisteraars van  Fox News “zijn tijd niet te willen verspillen” met een online debat. Waarom de president het online debat als tijdsverspilling ziet liet hij echter niet duidelijk aan Fox News weten.

Afhankelijk van welk opiniebureau je bevraagt kunnen zowel Trump of Biden de volgende verkiezingen winnen, daarom nemen we op Nieuwsframes die van de BBC die in de vorige verkiezingen ook een betrouwbare voorspelling deden. De BBC poll nemen we vanaf nu als leidraad in deze en daarin heeft Joe Biden een voorsprong van ruim 10% op de zittende president. Hoe het Trump kan helpen om dan niet in gesprek te gaan met zijn tegenstanders is dan ook de vraag.