Bitcoin breekt uit driehoekpatroon en stijgt tot boven USD11.000

De Bitcoin is gisteren door de driehoeksformatie gebroken, die zich sinds 1 september 2020 had gevormd, en staat na een korte dip weer boven de 11 duizend Amerikaanse dollars. Deze belangrijke psychologische grens werd vanochtend bereikt. Hieronder zie je de koersdata via Tradingview. De digitale munt stijgt verder en dit wordt mogelijk veroorzaakt door nieuwe plannen van de Amerikaanse president Trump om zo spoedig mogelijk extra economische stimulus uit te betalen aan werklozen vanwege de aanhoudende coronacrisis. 

Zoals hieronder te zien is heeft de Bitcoin de neerwaartse spiraal van afgelopen weken weten te doorbreken en staat op het moment van schrijven op een koers van USD11.084. De maandelijkse score van de RSI indicator suggereert tevens dat de markt ook niet oververhit is, maar relatief stabiel. Daarover schreven we vorige keer al een artikel.


Hoe de Bitcoin deze week het kaarsje sluit gaat in grote mate bepalen welke koersdoelen voor de korte termijn realistisch zijn. Als BTC de week positief afsluit dan is de kans groot dat de USD12.000 binnenkort weer wordt genoteerd.