Coronabesmettingen blijven stijgen

Volgens cijfers van het RIVM blijven het aantal coronabesmettingen in Nederland snel stijgen. Het aantal ziekenhuisopnamen is echter veel lager dan in de periode van maart – mei 2020. Mogelijk dat de goede weersomstandigheden bijdragen aan een betere weerstand en dat hierdoor de symptomen van COV19 minder ernstig zijn. Bekijk hieronder de persconferentie met RIVM-baas Jaap van Dissel.

Het RIVM schrijft op haar website het volgende over de coronabesmettingen in Nederland:

“Afgelopen week zijn er 4.036 nieuwe personen gemeld die positief getest zijn op COVID-19. Dat zijn 1.448 meer meldingen dan het aantal meldingen van vorige week. Er zijn in de afgelopen week 38 patiënten gemeld die voor COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). Dat zijn er 6 minder dan vorige week.”

Het aantal mensen dat zich afgelopen week liet testen op COV19 lag lager dan de week ervoor, maar het aantal gevonden besmettingen was desondanks wel hoger. Deze cijfers suggereren dat het virus zich snel verspreidt over het land. Het RIVM meldt dat het aantal daadwerkelijke besmettingen waarschijnlijk hoger ligt omdat een groot aantal mensen wellicht asymptomatisch zijn en zich niet laten testen omdat zij geen hinder ervaren van de besmetting:

“Omdat het aannemelijk is dat niet alle mensen met COVID-19 zich laten testen, zijn de werkelijke aantallen in Nederland waarschijnlijk hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.”