Lees meer over onze plannen met Nieuwsframes.nl

We leggen kort uit wat de bedoeling is van Nieuwsframes.nl zodat wanneer u besluit een donatie te doen ook weet waar het geld naartoe gaat. In dit artikel leggen we uit wat we met uw geld doen en en welke termijn u wat precies van ons kunt verwachten.

Het is onze missie om binnen 1 jaar tijd een van de grotere online nieuwsmedia voor het Nederlands publiek te worden. Deze doelstelling kan alleen worden gehaald met uw steun. We gaan hieronder de plannen toelichten:

De eerste maanden

Allereerst gaan we ons focussen op het uitbouwen van de functionaliteit van de website en de marketing via online kanalen. We hopen veel bezoekers te kunnen trekken met onze unieke frames, interessante columns en andere content. In alle stukken die we schrijven proberen we een onafhankelijke en kritische geest aan de dag te leggen. We bevragen de betrouwbaarheid van bronnen en laten ons niet snel beetnemen. Het aantal gepubliceerde artikelen per dag zal hierom nog relatief laag zijn.

Na drie maanden

Zodra de basisfunctionaliteit van de website staat gaan we proberen meer redacteurs aan te trekken en ook opinieschrijvers aan ons te binden. Columnisten die durf en lef tonen en tevens een redelijke mening vertegenwoordigen verwelkomen wij van harte. We gaan ons ver houden van de onderwerpen die de mensheid verdelen en proberen zo nauwkeurig mogelijk verslag te leggen van de gebeutenissen waarover we berichten.

Na zes maanden

In een later stadium gaan we proberen om ons nieuwsnetwerk uit te breiden ook meer uitgebreide onderzoekstrajecten op te zetten in samenwerking met kritische denkers. De doelstelling van de lijn ‘onderzoeksjournalistiek’ spreekt voor zich, echter willen we ook deze tak onafhankelijk opzetten zonder steun van de overheid, omdat we geloven dat subsidies afhankelijk maken en ertoe kunnen leiden dat we onszelf censureren.

Na 1 jaar

Op dit moment wordt Nieuwsframes.nl beheerd door slechts 1 persoon, maar het plan is om over 1 jaar meerdere mensen aan ons te binden die ons ook van beelden, zij het foto’s, video’s, interviews e.d., te voorzien. Hierdoor kunnen we onze eigen vragen stellen aan nieuwsbronnen. Bijvoorbeeld de meningen van demonstranten tijdens demonstraties of uitstpraken uitlokken van ambtenaren en bestuurders. Ook willen we binnen 1 jaar onze secties ‘cultuur’ en ‘tech & games’ kunnen vullen met interessante content. Ook willen we tegen die tijd een eigen nieuwsbrief publiceren.

Investeren in de start-up?

Enthousiast over deze journalistieke start-up? Doneer dan een bedrag via de donatie pagina.

Heeft u tips?

Als u tips heeft over hoe we deze journalistieke start-up kunnen uitbouwen dan kunt u deze sturen per mail naar redactie@nieuwsframes.nl