LinkedIn blokkeert ook Maurice de Hond na discussie over COVID19

Behalve Danielle Braun heeft nu ook Maurice de Hond te maken met een blokkade op LinkedIn. De Hond, die regelmatig wetenschappelijk onderzoek deelt en een gezonde discussie over de COVID19 pandemie aanjaagt, zou volgens de rapporteurs een ‘gevaar voor de volksgezondheid’ zijn. LinkedIn is vervolgens ingegaan op de klagers en heeft het account van De Hond beperkt, zo lezen we op NOS

De journalisten van de NOS vroegen De Hond naar zijn mening over het gebeuren en De Hond liet aan hen weten te vermoeden dat het gaat om een ‘georganiseerde actie’ van meerdere mensen:

“Het lijkt op een georganiseerde manier om het mij lastig te maken”

Volgens De Hond heeft hij een bericht gekregen waaruit blijkt dat de klagers vinden dat hij een gevaar is voor de volksgezondheid, terwijl vrijwel niemand daadwerkelijk weet hoe COVID19 in elkaar steekt. Wel kennen we De Hond als een criticus die altijd open staat voor een gezond debat, maar dat mag blijkbaar niet baten. Zo kreeg hij een bericht met de volgende inhoud:

“Met veel genoegen heb ik gelezen dat LinkedIn je heeft verwijderd. Ik ben een van de vele mensen die jou heeft aangemeld als gevaar voor de volksgezondheid, dat ben je namelijk ook.”

Het is opmerkelijk dat LinkedIn zo snel overgaat tot het blokkeren van accounts van kritische denkers zonder eerst met hen te communiceren over de klachten. Door dit mechanisme hebben krijgen mensen die klagen vrij snel hun zin, terwijl het werk van onderzoekers en journalisten wordt geblokkeerd.