De ontwikkelaars van Minecraft hebben nieuws voor hun fans: een aantal mobiele apparaten wordt binnenkort niet langer ondersteund. De reden voor het droppen van de support voor oudere toestellen is om ervoor zorg te dragen dat de game kan blijven innoveren. Het ondersteunen van oudere hardware zou op termijn het innovatievermogen van het platformen beperken.

De ontwikkelaars van de populaire game laten weten dat het voor gamers vanaf oktober 2020 die een Gear VR, Windows 10 en Android apparaten met minder dan 768MB aan werkgeheugen hebben, moeilijker wordt om samen te spelen. Volgens de ontwikkelaars zijn de effecten op de community klein omdat de meeste gamers betere hardware hebben dan de vereisten. Een kleine groep gamers zal echter ‘out of the game’ zijn, en alleen nog kunnen spelen met anderen die ook oudere hardware hebben.

Minecraft is een reuzepopulair spel dat door miljoenen gamers wordt gespeeld. In deze game kunnen mensen hun eigen wereld ontwikkelen en ook handelen op een marktplaats.