Een soort van inceptiongevoel krijg je wanneer je de titel leest, maar toch is het een interessante game. In de Steam Winkel verschijnt vanaf 21 augustus 2020 namelijk het spel Streamer Life Simulation. In het spel speel je het leven van een online streamer en moet je de beste streamer ter wereld te worden. Wel zo leuk als je geen tijd hebt om een eigen streamingkanaal op Twitch te beginnen, maar wel eens wilt proeven aan het leven van een streamer.

Het doel van het spel is om de meest populaire streamer in de wereld te worden. Je begint met een oude pauper computer en een ranskamer, maar het is de bedoeling dat je uiteindelijk je eigen mini-studio opzet voor het streamen van je favoriete games. Uiteindelijk kun je ook verhuizen en jezelf in een penthouse neerzetten om daar je favoriete games verder te spelen en te delen met de rest van de wereld.

Het spel en haar mechanica gaat dus verder dan alleen het uitzoeken van games en het streamen ervan. Er liggen allerlei realiteitslagen bovenop zodat je je niet verveelt. Zo kun je ook een auto kopen zodat je sneller van A naar B komt en zijn er allerlei side-missions die geld opleveren, maar niet direct met het streamen zelf te maken hebben. Hoe populair deze inception game wordt moeten we echter afwachten. De release staat gepland voor 21 augustus 2020 in de Steam Shop.