Koninklijk paar volgens geruchten op vakantie naar Griekenland

Willem-Alexander en Maxima zijn veilig aangekomen in Griekenland waar het koninklijk paar geniet van een vakantie na wekenlange noeste arbeid voor het vaderland. Op sociale media ontstond direct na het nieuws ophef vanwege nieuwberichten die deze geruchten naar buiten brachten. Critici waren blijkbaar van mening dat het paar beter thuis kon blijven vanwege de corona pandemie. 

In de zomer was het paar ook al op vakantie in Griekenland en ontstond eveneens ophef vanwege de beelden waarop te zien was dat de Koning geen anderhalve meter afstand hield tot anderen. De critici waren van mening dat ook de Koning zich hieraan moest houden. Eerder was de Koning ook al te zien op videobeelden en bracht hij de coronamaatregelen in verband met ‘fake news’.

De Koning is in zijn positie potentieel een van de beste lobbyisten van het land. Hij is er bij belangrijke gebeurtenissen altijd bij. Maar een zoekopdracht in Google laat snel zien dat de Koning nog weinig deals heeft gesloten. Het is dus wachten op de eerste wapenfeiten, al waren de toespraken -bijvoorbeeld die tijdens Kerst- wel altijd passend bij de tijd. In die zin is de mogelijke vakantie dan ook iets wat iedereen graag wil, maar op sociale media is vooral ophef vanwege het feit dat de Koning op reis gaat tijdens ‘een pandemie’.

Volgens de bronnen van NU is het echter onzeker of de Koning daadwerkelijk geland is in Griekenland. De RVD wil namelijk niets zeggen over de geruchten. Mogelijk is het Koninklijk paar dus helemaal niet op vakantie in Griekenland, maar elders. In dat geval zijn de geruchten van Nu weinig waard. De komende tijd moet dan ook uitwijzen of de Koning daadwerkelijk in Griekenland verkeert en of de geruchten waar zijn.