Poolse ambassade waarschuwt burgers voor “beperkte aankooptijden alcoholische dranken”

De nieuwe coronamaatregelen van het kabinet, waardoor ook de verkooptijden van alcohol zijn beperkt, zijn ondertussen ook bekend geworden bij de Poolse ambassade in Den Haag. De ambassade heeft vanwege de voorliefde van haar bevolking voor de diverse Nederlandse versnaperingen, een aanvullende pagina gemaakt op haar website, om daarmee de Polen in Nederland te waarschuwen voor ‘de beperkte tijden waarop alcoholische dranken toegankelijk zijn’, via de Poolse ambassade

De Nieuwsframes Redactie kreeg een aantal screenshot doorgestuurd vanuit Polen toegestuurd, waaruit blijkt dat de Poolse ambassade inderdaad haar burgers waarschuwt voor de nieuwe maatregelen. Door de regels is het niet langer toegestaan om na 20.00 uur alcoholische dranken te kopen. Ook geldt er nu een verbod voor het ‘dragen’ van softdrugs in de publieke ruimte, zo melden de Polen. Als je onderweg bent naar huis en een aantal joints meeneemt, dan loop je extra risico omdat dit ook is verboden, zo waarschuwt de site. De Poolse ambassade was zo vriendelijk haar burgers hierover te informeren. Zoals je hieronder ziet houdt het de Poolse Instagrammers behoorlijk bezig.

De ‘halve drooglegging’ van het kabinet leidt in Polen tot behoorlijk veel reacties op sociale media. Veel mensen weten door het verlies van hun favoriete versnaperingen niet wat ze moeten doen.