Video: ‘kanozwemmen’ nu trending in het zwembad en op Instagram

Voor diegenen die een sterke rug hebben en daarbij ook goed getrainde armen is er een nieuwe uitdaging in het zwembad: het zogenaamde ‘kanozwemmen’. Op Instagram zijn beelden opgedoken van een man die zich voortbeweegt met een roeispaan in het water. De ervaren zwemmer weet hiermee flinke snelheden te bereiken omdat de roeispanen natuurlijk groter zijn dan zijn handen. Wel kost het kanozwemmen meer energie dan het reguliere zwemmen en is het handig om eerst het reguliere zwemmen te oefenen alvorens je ‘next level’ gaat. De beelden zie je hieronder. 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Canoe Sport (@canoesport) op

Zwemmen is natuurlijk harstikke goed voor je lichaam en geest en draagt bij aan een gebalanceerde en gezonde levensstijl. Maar in sommige gevallen wordt het rondjestrekken in het zwembad wel wat saai en dus dachten een aantal sporters creatief na over de mogelijkheden om hun sportsessies op te leuken. Niet veel later werd het kanozwemmen geboren, zoals je op de beelden hierboven kunt zien.

De reacties op Instagram zijn laaiend enthousiast over deze nieuwe “zwemmethode”. Velen willen het in de zomer eens gaan proberen met hun kinderen. Echter blijkt dat het lastig is om op deze manier vooruit te komen en moet je eigenlijk een geoefend zwemmer zijn om daadwerkelijk nut te ervaren van de roeispanen. De borstcrawl is namelijk ook zonder roeispanen al erg zwaar en het hanteren van de juiste ademtechniek is voor veel beginnende zwemmers moeilijk onder de knie te krijgen.

Ook is het in veel zwembaden verboden om ‘harde objecten’ mee het water in te nemen. Dus voordat je dit probeert moet je eerst even checken bij de badmeester of het wel is toegestaan om roeispanen mee te nemen. Maar als het mag, probeer het eens!