Regering Letland versoepelt coronamaatregelen

De regering van het EU-land Letland (Baltische Staten) heeft de COVID19-maatregelen die het land had genomen ter voorkoming van de verspreiding van het coronavirus versoepeld, zo meldt de Letse staatsmedia LSM. Er gelden nog wel enige restricties, maar culturele bijeenkomsten met meer dan 1.000 mensen zijn nu wel weer gewoon toegestaan. Groepsvorming ook. Wel zeg de gezondheidsminister dat het belangrijk is dat personen voldoende afstand tot elkaar bewaren, maar is ook de minimale afstand verkleint. Eerder deze maand voerde het land een verplichte thuisquarantaine in voor reizigers uit het buitenland. 

Vanaf vandaag mag de horeca tot 02.00u in de nacht werken in plaats van tot middernacht. Ook culturele evenementen, religieuze en sportevenementen zijn toegestaan tot 02.00 uur in de nacht.

Entertainment bars zoals nachtclubs zijn echter nog niet toegestaan om tot die tijd open te zijn en moeten om 00.00 uur dicht. Bij evenementen is het van belang dat de oppervlakte waar het evenement plaatsvindt ruimte biedt voor ten minste drie vierkante meter per persoon. Dit was eerder nog vier vierkante meter per persoon.

Evenementen die buiten plaatsvinden mogen ook plaatsvinden tot een maximum van 3.000 personen.