Ruim 37.000 huishoudens en bedrijven getroffen door stroomstoring in Den Haag

Tienduizenden huishoudens werden vandaag in Den Haag geteisterd door een black out. Ook het regeringscentrum is getroffen door de stroomstoring en in het gebouw van de Tweede Kamer draaien noodgeneratoren voor ‘noodzakelijke doeleinden’. Behalve huishoudens heeft ook de Gemeente Den Haag te lijden onder de black out en is het telefoonnummer van de gemeente onbereikbaar, zo meldt RTL Nieuws.

Veel zorgelijker voor de huishoudens dan slechts een stroomstoring is het feit dat de waterzuivering van de stad momenteel niet werkt Hierdoor kan ook de watervoorziening op een bepaald moment tot stilstand komen en dit vormt een groter gevaar dan de stroomstoring. Het Waterschap Delfland roept huishoudens op om zuinig te zijn met het water en zo min mogelijk water te gebruiken.

Op het moment van schrijven houdt de stroomstoring aan en op Twitter uiten burgers zich bezorgd over het wegvallen van de, toch wel, cruciale infrastructuur. De organisatie Stedin, verantwoordelijk voor de stroomvoorziening, heeft geen nieuws aangaande de problemen, maar liet wel weten dat het ‘einde in zicht’ is. Ook roept het schap mensen op om geen wasmachine, vaatwassers of andere elektrische apparatuur te gebruiken die veel water verbruiken.