Video: Donald Trump bij NBC voor het blok gezet met bizarre complottheorieën

De Amerikaanse president Donald Trump was gisteren behoorlijk gepikeerd toen hij bij NBC vragen voor de kiezen kreeg, waarvan hijzelf opmerkte dat het vreemd was dat “Joe Biden deze vragen niet gesteld kreeg”. Trump moest namelijk voor het oog van de natie ‘afstand nemen’ van allerlei radicale groepen terwijl hij zich daar gedurende zijn presidentschap niet mee associeerde. Natuurlijk nam de president afstand van het radicale gedachtengoed. Trump was wel geërgerd omdat hij de framing van NBC herkende en weinig zin leek te hebben om het gesprek op die manier voort te zetten.  

De moderator van NBC ging er blijkbaar van uit dat Trump op de hoogte is van allerlei bizarre complottheorieën die de ronde doen tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen, maar dit bleek achteraf niet het geval. De NBC-interviewer opende de aanval met allerlei triggerwords en negatieve associaties zoals ‘QAnon’, ‘pedofielen’, ‘democraten’ en ‘complottheorieën’.

Trump’s gezicht en uitspraken suggereren echter dat hij het gesprek na een tijdje uit de hand vond lopen en begon geërgerd te spreken nadat de NBC anchorwoman maar bleef doorzagen over de complottheorie “dat de democraten bestaan uit een groep ‘satanische pedofielen'”. “Je stelde Joe Biden niet deze vragen” merkte Trump op, om daarmee aan te tonen dat het gesprek tussen NBC en de president op z’n zachts gezegd “uit de hand liep”.

Hieronder zie je de beelden:

Blijkbaar verwachtte de NBC-interviewer dat de Amerikaanse president helemaal op de hoogte is van wat er online allemaal wordt gezegd, maar dat is een overduidelijke overschatting van Trumps kennis van de internetcultuur.