Volgende Bitcoin hausse mogelijk als BTC de week positief afsluit

De Bitcoin bleef deze week subtiel bewegen en schommelt momenteel rond de prijs van USD11.000 per stuk. Na de klap die de Bitcoin ontving tijdens de coronacrisis, raakte de markt al snel weer oververhit nadat een waarde van 12.000 op het bord werd genoteerd, maar nu toont de RSI-indicator dat de markt niet langer overbought is. De digitale valuta lijkt zich op het moment van schrijven klaar te maken voor bewegingen die mogelijk tot mei 2021 kunnen aanhouden. Hoe BTC de week sluit is hierbij bijzonder relevant.


Als we kijken naar de koersdata die hierboven wordt weergegeven dan blijkt duidelijk dat Bitcoin de waarde van USD10.000 gewoon niet kan loslaten. Elke keer daalt de digitale valuta weer in waarde, om vervolgens door te stoten en weer boven die belangrijke grens te handelen. Met een marktomzet van meer dan 20 miljard dollar per dag is het ook een van de grootste financiële fondsen ter wereld. In de afgelopen weken was de Bitcoin dan ook relatief stabiel nadat de 10.000 weer werd bereikt.

In tegenstelling tot de markt tijdens de zinderende hittegolf van afgelopen zomer, lijkt de markt nu niet oververhit, maar in balans te zijn. Of een volgende hausse binnenkort uitbreekt? Dat is een vraag die de speculanten zich iedere dag stellen, maar meestal tevergeefs. Deze week kan echter bepalend zijn voor de mogelijkheden van zo’n run. Echter moet de Bitcoin dan wel de week sluiten boven de 11.000 het liefst richting de 11.700.