Meer depressies in Verenigd Koninkrijk, gerelateerd aan coronamaatregelen

De sociale isolatie van lockdowns tegen de verspreiding van het coronavirus lijken gerelateerd aan het aantal depressies onder volwassenen, zo meldt de Office for National Statistics uit het Verenigd Koninkrijk. Het aantal volwassenen dat depressieve symptomen rapporteerde verdubbelde bijna van 9,7% in maart 2020 naar 19,2% in juli 2020. Ruim een op de acht volwassenen ontwikkelde tijdens de deze maanden symptomen van een depressie. 

Twee op de vijf volwassenen die depressieve klachten ervoer zegt dat dit ook impact had op hun relaties met anderen. Voor mensen zonder depressieve klachten was dit slechts Een op de vijf volwassenen.Tim Vizard, statisticus van het Britse ‘CBS’ reageerde als volgt op de uitkomsten van de studie:

“Today’s research provides an insight into the mental health of adults during the coronavirus pandemic. Revisiting this same group of adults before and during the pandemic provides a unique insight into how their symptoms of depression have changed over time.”

De onderzoekers vermelden echter dat het lastig is om een causaal verband vast te stellen vanwege de complexiteit in de realiteit, maar de gevonden verbanden suggereren in ieder geval dat de periode van de lockdowns en de verminderde geestelijke gezondheid aan elkaar zijn gerelateerd.