De minister van Justitie en Veiligheid, Ferdinand Grapperhaus, krijgt alsnog een boete voor het overtreden van de coronamaatregelen op zijn huwelijk afgelopen maand. Grapperhaus werd tijdens de besloten bijeenkomst ‘betrapt’ op het overtreden van de 1,5m maatregel en moest op het matje komen in de Tweede Kamer. Echter was het toen nog onduidelijk of de minister ook een boete moet betalen. 

Dat het er alle schijn van had dat de minister onder de boete vandaan leek te komen werd al vrij snel onderwerp van discussie in politiek Den Haag. Er ontstond ophef in de Tweede Kamer en daar bleef het niet bij. Ook op sociale media werd Grapperhaus bekritiseerd.

Na een emotionele verklaring over hetgeen er op zijn bruiloft gebeurde leek de zaak even afgedaan, maar het Openbaar Ministerie heeft nu alsnog besloten om Grapperhaus toch een boete te geven. Dit betekent dat de minister een boete van ruim EUR390 tegemoet ziet vanwege het overtreden van de coronamaatregelen.

Het OM nam dit besluit omdat de aanklager van mening is dat de geloofwaardigheid van de maatregelen wordt ondersteund door Grapperhaus alsnog een boete te geven. Hierdoor wordt voorkomen dat er schijn is van rechtsongelijkheid.

  • NOS Afbeelding