Video: horecaondernemer de vernieling in door coronamaatregelen overheid

Op sommige plaatsen in Nederland draaien de stoppen door. En dat is volledig te begrijpen. Door de coronamaatregelen vanuit de Rijksoverheid wordt de economie hard geraakt en dan met name ondernemers in de horeca- en evenementen branche. Vandaag doken er beelden op van een boze ondernemer die zich ‘genomen’ voelt door de Nederlandse overheid. De ondernemer stelt dat hij zich “tien jaar lang de pleuris in werkte”, maar moet nu met lede ogen moet toezien hoe zijn zaak instort. De reden voor die ineenstorting is natuurlijk niet het coronavirus, maar de maatregelen vanuit de overheid bedoeld “om het virus in te dammen”.

Als makke schapen stemde een meerderheid van de Tweede Kamer gisteren opnieuw in met het nieuwe wetsvoorstel dat de avondklok zal verlengen. Het kabinet leverde deze wet in alle haast op, omdat de voorzieningenrechter in Den Haag enkele dagen eerder had geoordeeld dat de vorige wet ‘juridisch rammelde’. Slechts een kleine minderheid van 34 Kamerleden stemde tegen de nieuwe wet, waarmee de avondklok in stand wordt gehouden.

Niet iedereen is even blij met dergelijke maatregelen. Vandaag dook er op Twitter een video op van een ondernemer die witheet wordt van de politiek in Den Haag en de wijze waarop men daar omgaat met het bestuur van Nederland. De horeca ondernemer in kwestie is boos vanwege het verlies van al zijn reserves en wat hij in de afgelopen jaren heeft opgebouwd aan spaargeld. Door de corona maatregelen wordt hij van alle kanten ‘in de mangel genomen’ en moet hij al zijn reserves aanspreken om niet failliet te gaan. De vastgoedkosten lopen gewoon door, terwijl zijn inkomsten volledig zijn weggevallen.

Hij is heel boos

Doordat de inkomsten van de horeca ook dit jaar weer lijken weg te vallen, maar de belastingschuld van 2020 nog moet worden betaald raken op dit moment veel meer horeca ondernemers in de allergrootste problemen. Zij zien letterlijk hoe hun leven langzaam wordt verwoest door de coronamaatregelen. Het aantal depressies en zelfmoorden stijgt dan ook. Op de bovenstaande beelden krijgt de zogenoemde ‘nevenschade’ van het virus dan ook een gezicht. Dit zijn in principe ook coronaslachtoffers, maar het verschil is dat zij nooit ziek zijn geweest noch hun klanten. Toch ervaren ook zij zeer hevige gevolgen.