Schokkende beelden: ziekelijke aanslag op journalistiek medewerker

Vandaag zijn schokkende beelden opgedoken van een aanslag op een persfotograaf. De journalistiek medewerker was voor zijn werk onderweg in Lunteren waarna hij en zijn vriendin werden bedreigd en zijn auto werd aangereden door een shovel. Het Genootschap van Hoofdredacteuren zegt geschokt te zijn van de beelden en spreekt van een ‘aanval op de persvrijheid’. Op de beelden is te zien hoe een shovel de persfotograaf eerst een duwtje geeft en daarna de auto omver beukt terwijl omstanders met stokken op de auto inslaan, wat vervolgens tot consternatie en grote paniek leidde bij de fotograaf en zijn vriendin. De beelden zijn schokkend:

De persfotograaf, Timothy, maakte in Lunteren foto’s van een uitgebrande auto en werd vervolgens tijdens zijn werk bedreigd door omstanders. Een aantal van de aanslagplegers sloeg ook met slagwapens op de auto in, waardoor de man en vrouw niet meer uit de auto durfden te komen. Ook reed de shovel de auto omver. Het is zaak dat het Openbaar Ministerie korte metten maakt met deze aanslagplegers, want dit was levensgevaarlijk en men kan van geluk spreken dat er niemand is omgekomen.

Timothy deed zijn verhaal tegenover Hart van Nederland en liet het volgende weten: “Ik ging er heen om foto’s te maken. Ik stond tegenover een oprit aan de andere kant van de Krommehoekseweg. Toen zag ik vier personen van het terrein afkomen. Die bedreigden me. Met doodsbedreigingen. Ik heb overal pijn, ik heb spierpijn, rugpijn. Mijn rug is beschadigd door glas van de autoruit. Ik kan dus ook nergens tegenaan zitten.”

Timothy belde de Politie, maar het duurde even voordat deze aanwezig waren. Timothy vervolgt: “Tot ze zo’n 20 meter voor me waren, toen zag ik dat het een shovel was. Die heeft me met auto en al opgetild en even verderop weggezet. Met een wiel op de rand van de sloot. Daarna is de shovel weer naar achteren gereden. Toen kwamen die vier personen met stokken op de auto af en sloegen de ruiten stuk.”