Bitcoin stabiel rond $11.000 per munt

De Bitcoin schommelt op het moment van schrijven stabiel rond de $11.000 per munt. In de afgelopen drie jaar is de digitale valuta enorm gegroeid en dagelijks gaan er miljarden dollars door deze markt heen. In het afgelopen etmaal werd er zelfs voor 24 miljard USD aan waarde in de Bitcoin gehandeld.

Waar de Bitcoin tot 18 juli 2020 zeer voorspelbaar was en een grote driehoeksformatie volgde, daar heeft de Bitcoin nu voor het eerst in vier jaar tijd het bekende terrein verlaten en lijkt de Bitcoin op zoek naar nieuwe hoogten.


Naast de koerswijzigingen van de Bitcoin zien we ook verschuivingen in de cryptomarkt die in lijn der verwachtingen liggen. Zo vormt Bitcoin samen met Ethereum en Ripple nog steeds de top drie in de cryptomarkten00. Verder zijn er wel wat verschuivingen van de zogeheten ‘altcoins’, maar deze doen in de regel alleen ‘mee voor spek en bonen’ en zijn pure vehikels van speculanten. Bitcoin is echter meer iets voor beleggers.

Wanneer de huidige trend van de Bitcoin wordt geanalyseerd valt direct op dat Bitcoin de driehoeksformatie startende eind 2017 heeft verlaten. Of deze uitbraak legitiem is en er dus een nieuwe marktcyclus plaatsvindt is echter nog niet 100% zeker. Het lijkt er wel op, maar de komende weken zal deze hypothese grondig moeten worden getoetst op basis van de beschikbare koersdata.