De oude Nintento Gameboy heeft ondertussen meer marktwaarde dan toen de spelcomputer voor het eerst op de markt kwam in de jaren ’90. Een tweedehands Gameboy in goede staat is namelijk al vrij snel EUR100 tot EUR125 waard. In de jaren ’90 werd dezelfde Gameboy nog verkocht voor FL199 bij diverse speelgoedwinkels. Een flinke waardestijging dus.

Een oude advertentie met daarin de prijs voor de Nintento Gameboy vermeld: FL199.

Zoals op de bovenstaande afbeelding te zien is kostte de Nintento Gameboy zo’n FL199 in de jaren ’90. Maar wanneer je nu een gebruikte Gameboy wilt kopen, dan betaal je voor een uitvoering in goede staat toch al snel EUR120. Doordat de specifieke spelcomputer niet meer wordt geproduceerd is deze ook enorm schaars aan het worden.

Hetzelfde fenomeen wordt overigens waargenomen bij andere computer hardware. Zo is de waarde van oude computer hardware (mits in goede staat) ook enorm gestegen. Een standalone Pentium I die nog steeds werkt is ook waardevol. Verzamellaars proberen vaak deze hardware te herstellen en samen te voegen tot een standalone retro pc.

Andere computer hardware die tevens sterk in waarde is gestegen zijn de SNES (Super Nintento Entertainment System) en ook diverse uitvoeringen van de Apple Computers.