Prins William: ‘Coronamaatregelen zijn een catastrofe voor mentale gezondheid’

Het laatste woord over de disproportionele coronamaatregelen van diverse overheden is nog niet uitgesproken. In het Verenigd Koninkrijk brengt Prince William naar voren dat de maatregelen ‘die de menselijke interactie beperken’ op z’n zachts gezegd ‘catastrofaal zijn voor de geestelijke gezondheid’ van de bevolking. In het artikel dat morgen in de Daily Mail verschijnt gaat de Britse prins in op de effecten van de lockdownmaatregelen. De opmerkingen van de Britse prins kwamen naar voren tijdens een zakelijke bijeenkomst met ondernemers in Liverpool, waar de zwaarste lockdownmaatregelen in geheel Engeland in effect zijn. Deze maatregelen zijn zogenaamd nodig om de verspreiding van het coronavirus te stoppen.

Dat het coronavirus meevalt blijkt uit de mortaliteitscijfers die in een recent onderzoek van de Stanford University naar voren kwam. Slechts 0,05% van personen onder 70 jaar oud loopt werkelijk gevaar, maar de maatregelen van de diverse overheden zijn ondertussen veel schadelijker dan het virus ooit kan worden. Dat blijkt ondertussen uit de feiten, die door velen nog steeds ontkend worden jammer genoeg.

Gelukkig dus niet door Prins William van het Britse Koningshuis. Hij ontkent de realiteit niet en stelt dat de coronamaatregelen een gevaar zijn voor de geestelijke gezondheid van de bevolking wanneer deze ertoe leiden dat mensen aan socialdistancing doen. Eerder kwam het Britse Instituut voor Nationale Statistiek al met de melding dat de coronamaatregelen en de geestelijke gezondheid van de bevolking een relatie met elkaar hebben. Zo zouden de maatregelen juist leiden tot meer depressies en ongeluk.

De disproportionele maatregelen van de Ierse overheid te Dublin waren voor Ierse artsen vandaag ook al aanleiding om de regering een brief hierover te sturen. Morgen verschijnt het volledige artikel over de uitspraken van Prins William in de Daily Mail.