Nederland ligt aan de voeten van André van Duin. Sinds gisteravond is de artiest weer trending dankzij een voordracht van het liedje ‘Voor altijd’, waarin hij zijn beruchte cabaretstem gelukkig achterwege laat. De reacties op zijn nieuwe lied, die hij samen met Danny Vera ontwikkelde ter ere van zijn overleden echtgenoot, Martin Elferink, zijn overweldigend positief. Van Duin noemt het nieuwe stuk tegenover AD een verhaal dat draait om ‘gemis, afscheid’ en natuurlijk ‘de liefde’. 

André van Duin bij Mathijs (van Nieuwkerk) gaat door

Andre van Duin werd in de jaren ’70 bekend als artiest en staat ook wel bekend als “de Mr. Bean van Nederland”. Net als de act van Bean bediende Van Duin zich in zijn beginjaren van de meest idiote scenario’s die meestal net zo bizar als hilarisch bleken. In de jaren erna verbeterde Van Duin zich en ging experimenteren met andere artistieke uitdrukkingen. Momenteel presenteert hij Doorbakken – Heel Holland Bakt.

Van Duin gaf Nederland een aantal klassiekers op het gebied van cabaret die hij destijds samen met Corrie van Gorp ontwikkelde. Zij overleed afgelopen jaar. Van Duin heeft de pech sinds kort ook zijn partner te moeten missen en deze periode van verdriet en gemis blijkt nu dus de aanleiding voor de ontwikkeling van het liedje ‘Voor altijd’. De reacties op het nieuwe lied van Andre zijn enorm positief.

Op sociale media waarderen mensen ‘de zachte kant’ van Van Duin en dat Nederland ‘dit lied nu meer dan ooit nodig heeft’ gezien de onprettige situatie rondom corona. Anderen noemen Van Duin zelfs de ‘pater familias’ van Nederland: de man die iedereen weer bij elkaar brengt en verbindt. Op zich is die gedachte niet gek. Met een leeftijd van 74 jaren brengt de artiest enorm veel levenservaring en herinneringen van het ‘oud Nederland’ met zich mee. Daarmee verwordt Van Duin als het ware tot levende nostalgie. Daarom is het is ook niet vreemd dat veel Nederlanders naar hem opkijken. Of zelfs aan zijn voeten liggen.