Amerikaanse Dollar wint flink van Euromunt, Bitcoin verliest, Europese beurzen in het rood

De Euromunt moet vandaag fors inleveren tegenover de Amerikaanse dollar en noteert ondertussen -0.50%. Ook Europese beurzen staan in het rood en het lijkt erop dat beleggers zich tot de relatief veilige haven van de Amerikaanse Dollar wenden. Ook de Bitcoin moet vandaag inleveren tegenover de Amerikaanse dollar en noteert op het moment van schrijven een waarde van zo’n USD 10.555.

Door nieuwe informatie over een mogelijk witwasschandaal bij ING en verdere zorgen rondom het coronavirus laten de Europese beurzen rode cijfers zien. In de afgelopen maanden zijn de aandelenmarkten sterk teruggekomen van de coronacrash in maart 2020, maar het lijkt erop dat de rek er nu uit is en beleggers winst pakken.

Van alle aandelen in de AEX-index plust momenteel alleen JustEat Takeaway.com nog, alle overige aandelen staan (diep) in het rood. Met name de volatiliteit van het vastgoedfonds UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD valt op. Ondertussen is het aandeel van Unibail nog maar EUR30 waard.

De Amerikaanse Dollar profiteert momenteel van de angsten van de beleggers. Beleggers zien in de Amerikaanse Dollar een veilige haven, waar men tijdelijk het kapitaal kwijt kan.

Hierdoor verliest ook de Euromunt, zoals op de onderstaande grafiek te zien is.