Bitcoin breekt door weerstandsniveau USD12.000, een ongekende situatie ontluikt zich

Bitcoin bevindt zich op bijzonder subtiele wijze in een ongekende situatie waar eigenlijk niemand meer rekening mee hield na het desastreuze jaar 2018. Maar vandaag is de Bitcoin gewoon weer door de belangrijke grens van USD12.000 gebroken en houdt daarboven fier stand. Op het moment van schrijven verhandelt de digitale munt zelfs voor een waarde nabij de USD12.399. Met de prijsstijgingen van de afgelopen tijd komt ook de recente voorspelling van de Nieuwsframes Redactie uit. Het is daarom goed mogelijk dat Bitcoin de komende weken verder omhoog gaat. Voor kerst moet het koersdoel dan zo rond de USD14.000 per coin liggen.

Hieronder zie je de live koersdata via Tradingview:


De Bitcoin noteert de afgelopen tijd prijzen die je ook mag verwachten van een digitale munt die ruim 11 jaar nadat ze werd geïntroduceerd op de financiële markten, nu één van de grootste fondsen ter wereld is. Beleggers zien de digitale munt als een hefboom tegen inflatie en omdat de Bitcoin schaars is, is de prijs per satoshi hoog.

Maar Bitcoin is meer dan alleen een digitale valuta die een subjectieve waarde bezit zoals fiat geld en goud dat ook bezitten. Feitelijk is Bitcoin ‘een open source transactiesysteem’ en daarmee is de munt ook indirect een concurrent van de klassieke banken zoals ABN AMRO en ING. Het is deze combinatie van eigenschappen waarbij zowel de rekenkundige eigenschappen van valuta als de proceseigenschappen van een transactiesystemen in elkaar zijn verweven. En dan toegankelijk voor iedereen op deze planeet via het internet.

Als je dit in het achterhoofd houdt, dan is het dus geheel logisch dat de Bitcoin vaker boven de USD10.000 staat dan eronder in de afgelopen twee jaar.