David Augusts geniale progressive sounds ‘non-released’ op Soundcloud: Epikur

Afgelopen tijd heeft de Nieuwsframes redactie aandacht geschonken aan een aantal nieuwe releases in het genre van de elektronische muziek. We keken onder meer naar nieuwe producties en mixes van Miss Melera, Afterlife: Unity en natuurlijk Soul Button, die je overigens via deze link vindt terugluistert. Vandaag duiken we echter in de oude doos en gaan we je een 6-jaar oude track van David August laten horen. Deze plaat kenmerkt zich door een langzame opbouw die je meeneemt in een progressief muziekpatroon dat ontspannend op je psyche werkt. Volgens de Nieuwsframes Redactie is het dan ook één van de beste progressive tracks van het decennium en daarom delen we deze met jullie. Hieronder vertellen we je ook meer over David August. 

David August kenmerkt zich als producer en dj vanwege een mooi divers karakter qua beats en producties. Zijn single ‘Ouvert’, dat hij overigens ook op Soundcloud vrijgaf, heeft bijvoorbeeld veel meer kenmerken van dubstep en lijkt allerminst op bovenstaande. Dubstep is natuurlijk ook elektronische muziek, maar met een geheel ander ritme dan het opbouwende progressive of de op festivals populaire stampende techno. In de jaren 2013 en 2014 produceerde August met name housemuziek en vanaf 2018 is hij zich meer gaan focussen op minimal en ambient sounds.

David komt overigens uit Duitsland, zoals wel meer van de helden in de elektronische muziek. Het land staat bekend om haar uitstekende techno bunkers zoals bijvoorbeeld The Boiler Room in Berlijn, dat spijtig vanwege coronamaatregelen gesloten is. August maakt daarnaast niet alleen elektronische muziek, maar is multi-instrumentaal en een muzikaal genie. Zo is hij ook betrokken geweest bij de Deutsches Symphonie-Orchester.

Na een lange periode in Duitsland is David weer bij zijn moeder gaan wonen in Palestrina, Italië.