Onkosten voor indignatie voorkomen dat Amalia als prinses populaire ‘Instagram influencer’ wordt

Dit etmaal kwam het nieuws naar buiten dat de prinsessen in tegenstelling tot Willem-Alexander en Maxima langer in Griekenland zijn gebleven voor een vakantie. De vakantie van het echtpaar bleek achteraf ongelukkig gekozen en ze moesten hun reis afbreken na consternatie bij onderdanen. De Koning stelt vandaag in de pers dat de vakantiereis, met in achterhoofd de wereldwijde pandemie, ‘onverstandig’ was en premier Rutte speelde bliksemafleider. Direct na het nieuws dat de prinsessen in Griekenland verbleven ontstond op Twitter een pijnlijke discussie over de jaarlijkse gelden die Amalia ontvangt. Volgens sommigen zou de prinses teveel subsidie krijgen en nu het Koninklijk Huis de coronaregels overtreedt zien zij hun kans schoon om een discussie aan te zwengelen.

Als we kijken naar wat Amalia ontvangt is het overigens best logisch geconstrueerd. Zo ontvangt Amalia onder meer een ‘indignatiesubsidie’. Een oud-Nederlands woord dat na een korte deskresearch sessie past binnen het vocabulaire van het typische classy Koninklijk Huis. Als je de Van Dale erbij pakt levert het ook nul resultaat op om te achterhalen wat het precies betekent, maar toch zie je bij het woord ‘indignatie’ natuurlijk al vrij snel de gelijkenissen met het Engelse woord ‘indignation’, wat ook wel ‘afkeer’ of ‘vernedering’ kan betekenen afhankelijk van de context waarin het woord wordt gebruikt. Zoals: “She was used for an act of indignity”. In tegenstelling tot het klassieke Van Dale boekje, kent Google Chrome het woord wel en ook online vind je woordenboeken.

Maar nu terug naar de Prinses. Door de inkomsten die Amalia als prinses ontvangt wordt dus voorkomen dat zij haar status als prinses verliest, door haar te beschermen mee te moeten draaien in de economie. Zonder dergelijke onkostenvergoedingen verliest de prinses haar status en moet ze als ‘visverkoper op de markt’ leven om rond te komen. Bij het verlies van haar onkosten voor indignatie zou ze het overigens heel erg goed doen na het aanmaken van een Instagram account aanmaakt en het plaatsen van fitness oefeningen of yoga. Ook zou je de discussie rondom haar persoon in de nationale pers als onkosten kunnen zien, zeker nu sommigen haar ‘dik’ noemen. Overigens is ze de mooiste prinses van de afgelopen 50 jaar, dus dergelijke pestkoppen zijn vast jaloers op haar curvy voorkomen. Overigens staan er prachtige foto’s van de jonge prinses op Instagram:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Prinses Amalia (@amalia_v_oranje) op

Op schimmige websites die zichzelf verlagen tot het verkoop van mondkapjes en het brengen van pulpnieuws wordt er daarom ook bijzonder kritisch gereageerd op de indignatiesubsidie van de prinses. Die zien natuurlijk liever dat Amalia zodra ze 18 is festivals gaat organiseren om rond te komen. Nu het volk in online in discussie over de vakantie van de prinsessen en de Koning in het openbaar ‘sorry’ zegt, is dit natuurlijk het moment aan deze onkostenvergoeding te zagen. Het ‘is immers crisis’.’

De onkostenvergoedingen zijn echter nodig om te voorkomen dat de prinses als visverkoper eindigt en haar status verliest. Die status hoort bij haar toekomstige ambt en mag dus ook niet worden verkwanseld. Het volk moet daarnaast visueel worden gepleased worden en onder de indruk zijn van haar. Met nieuwe jurken en de laatste, door haarzelf uitgezochte, modekleding. Iedereen die een blik werpt op de foto hierboven moet dan ook direct overtuigd zijn van de uitermate sterke visuals van de prinses. Die status wordt dus onder meer beschermd met de door critici gehekelde onkostenvergoedingen.

Vanaf haar 18e verjaardag ontvangt Amalia overigens nog meer inkomsten en kan ze ook officieel staatshoofd worden als Koning Willem-Alexander er de brui aan geeft.