YouTube verwijdert account van rapper Lange Frans, ‘lockdown theme’ nog wel te luisteren

YouTube heeft het account van rapper Lange Frans na meerdere waarschuwingen verwijderd, zo meldt NOS Teletekst. YouTube verwijdert sinds kort steeds vaker video’s met zogenaamde “verontrustende inhoud”. Omdat de rapper de regels meerdere keren in korte tijd overtrad is zijn account nu definitief verwijderd. 

Gelukkig is de ‘lockdown theme’ van Lange Frans nog wel gewoon te luisteren. Deze complotrap van de rapper, die regelmatig onder vuur ligt in de pers vanwege zijn uitspraken, wordt namelijk niet aangeboden door het account van Lange Frans zelf, maar van Dutch Lyric Flavors. De complotrap werd echter niet echt populair gedurende de eerste lockdown. Het uitstapje naar de ‘dark side’ van het maatschappelijk debat leverde de rapper uiteindelijk weinig op. Het nummer heeft dan ook niet meer dan 25.000 views op YouTube.

De rapper ziet verder een verband tussen de verwijdering van zijn account en de interviews die hij publiceerde over kindermisbruik ‘door internationale elites’, zoals bijvoorbeeld Jeffrey Epstein. Ook beschuldigde de rapper in zijn complotrap indirect het Koningshuis van strafbare feiten. Aangezien Frans geen bewijzen kon leveren voor de belachelijke insinuaties kon hij op terechte kritiek rekenen vanwege de bizarre lyrics. Op andere niveaus zijn de teksten overigens zeer vermakelijk. Luister maar eens hieronder.

Verder is Frans ook bekend vanwege zijn complotraps over de moord op Pim Fortuyn en de absolute hit ‘Het land van’, dat hij enige tijd geleden voor de Algemene Ledenvergadering van Forum voor Democratie zong. Ook diende hij 2018 nog op eigenzinnige wijze ‘Kamervragen‘ in. De rapper is ook niet de enige muzikant die onlangs in opspraak is gekomen vanwege ‘kunstzinnige teksten’. Afgelopen jaar is zelfs in de lokale politiek kritiek geuit op zogenaamde ‘haatrappers’ die ook voor criminaliteit op straat zouden zorgen.

Complotrappen met Lange Frans