Lodewijk Asscher wil terug naar ‘crisis structuur kabinet’ zoals tijdens lockdown

Lodewijk Asscher (PvdA) wil graag terug naar de crisis structuur van de regering zoals tijdens de lockdown in maart en april. Eerder pleitte Asscher ook al terug te willen gaan naar structuren zoals tijdens de lockdown. Hij was tijdens het opperen van dit idee in gesprek met Klaas Dijkhoff van de VVD. Zijn betoog leek niet op veel enthousiasme te kunnen rekenen.

Eerder deze week publiceerde Parool een verhaal over Asschers voorkeur om terug te keren naar de regeringsstructuur van tijdens de lockdown in maart. De regering hield toen regelmatige persconferenties over het coronavirus.

Asscher liet weten aan Parool dat het kabinet de boel niet op orde heeft en dat het daarom noodzakelijk is terug te keren naar de structuur zoals tijdens de lockdown.

“Het kabinet loopt momenteel achter de feiten aan. Ze hebben essentiële zaken niet op orde. Dat kunnen we ons niet permitteren. Het gaat om duizenden mensenlevens en honderdduizenden banen.”

Volgens Asscher is het nodig dat het kabinet dit doet om daarmee een ‘nieuwe lockdown’ te voorkomen. Blijkbaar is Asscher dus bereid het gehele land weer op slot te gooien vanwege het coronavirus, als dit volgens hem ‘nodig is’. Hoeveel duizenden banen zo’n nieuwe lockdown gaat kosten en de impact op mentale problemen door zelfisolatie heeft Asscher niet benoemd.