Letland rapporteert 0 nieuwe coronabesmettingen

In het EU-land Letland gaat het wat betreft corona enorm goed. In de afgelopen weken was het dagelijkse aantal positieve tests enorm laag. Meestal drie, vier of zelfs nul positieve tests per dag. Vandaag rapporteert de Letse staatsmedia LSM dat er wederom nul gevallen zijn geregistreerd.

Een Duitse Md-studente met de naam Jana, die de Nieuwsframes-redactie ontmoette in het vegan cafe ‘Terapija’, liet weten: “hier in Letland gaat men heel prettig om met de corona maatregelen. De mensen zijn niet gestreste en hier kun je gewoon mens zijn”.

Door de relatieve isolatie van Letland in vergelijking met andere landen en de schijnbare afkeer van het testen met ‘twijfelachtig testapparatuur’ is het aantal positieve tests in Letland erg laat. Mensen lijken niet mee te willen doen met de angsthype rondom COVID19 en kijken rationeel naar de cijfers.

Gezien het feit dat het coronavirus minder ernstig lijkt dan de seizoensgriep is de gelaten stemming in Letland geheel te begrijpen. De Letse regering heeft afgelopen week besloten om de coronamaatregelen te versoepelen. Samenkomsten van mensen binnen zijn toegestaan tot 1.000 personen en buiten mag men zich in groepen ophouden van maximaal 3.000 personen.