Ethereum doet het beter dan de Dow Jones index in 2020

Als belegger wil je natuurlijk geen geld verliezen, maar soms gebeurt het jammer genoeg toch. Zoals velen afgelopen voorjaar toen de financiële markten sterk daalden vanwege de door overheden afgekondigde lockdowns in strijd met het coronavirus. Toch herstelden de markten en gaan we in dit artikel de prijsprestaties van Ethereum, een digitale asset zoals Bitcoin, vergelijken met de meest bekende aandelenindex: de Amerikaanse Dow Jones.

Ehtereum vs. Dow Jones index in 2020

De Amerikaanse aandelenmarkt begon het jaar positief net als Ethereum dit deed. Beide fondsen groeiden sterk, maar daar kwam al vrij snel verandering in. En sinds de coronacrash in maart lijkt het de Dow Jones te zijn die het qua koersprestaties moet afleggen tegen Ethereum.

Het rendement van de Dow Jones is sinds 1 januari 2020 in vergelijking met de koerswaarde van vandaag een schamele -5%. Minus vijf procent dus. De Dow Jones begon het jaar rond de 28.000 punten en staat nu op 26.763 punten. Met deze feiten betekent dit dat de beleggers in de Amerikaanse aandelen kapitaal verloren dit jaar. Ook doet de Dow Jones het minder goed als we deze vergelijken met de prestaties van Ethereum (op het moment van schrijven).

Het Ether-token van de Ethereum Alliance begon het jaar rond de USD150 per token en was daarmee spotgoedkoop. Op het moment van schrijven staat een token op een waarde van rond de USD330. Dit betekent dat beleggers in Ethereum hun geld hebben zien verdubbeld dit jaar en een dikke +100% mogen bijschrijven aan hun account. De coronacrash had wel impact op de cryptomarkten, maar die herstelden vervolgens veel sneller dan de reguliere markten. Hieronder zie je de gegevens van beide financiele fondsen afgebeeld.

Dow Jones-index


Ethereum


Het jaar is nog lang, maar vooralsnog scoort de Dow Jones index veel minder goed dan het Ether-token.