Het opmerkelijke politieke spectrum van Nederland afgebeeld in een meme

De Nederlandse politiek is soms wat moeilijk te begrijpen voor mensen die het nauwelijks volgen. Maar een meme maker schijnt wat licht in de duisternis. Zie deze meme als een soort van Kieswijzer, maar dan voor serieuze mensen. En, moslimfundamentalisten en PVV’ers hebben blijkbaar meer overeenkomsten dan ze zelf dachten. Tevens zijn lachgasgebruikers en -verkopers het over bijna alles eens. 

Daar is hij dan, de afbeelding van het Nederlandse politieke spectrum anno 2020 gemaakt door een of andere Jeroen op Twitter. De meest in het oog springende categorieën van de politiek vind je natuurlijk ‘zo ver mogelijk van het midden verwijderd’. Want in het midden gebeuren de saaie dingen.

Denk bij de interessante uitschieters vooral aan de ‘lavendel fascisten’, die rechts autoritair zijn volgens de meme maker. Als je je bevindt aan de andere kant van het spectrum dan is de kans groot dat je een voorliefde hebt voor de Black Lives Matter beweging of een hekel hebt aan witte mensen, terwijl je zelf ook wit bent. Voor diegenen die hun politieke tegenstanders de mond willen snoeren is er blijkbaar nog een Rottumerplaat, de Gulag van Nederland.

Wellicht zit er meer waarheid in deze meme dan we ons kunnen voorstellen. Hoe dan ook, bedankt meme maker Jeroen!