KVNB selecteert Frank de Boer als bondscoach van Nederlands voetbalelftal

De KNVB en oud-voetballer Frank de Boer zijn het eens geworden. De Boer volgt trainer Ronald Koeman op die onlangs is vertrokken naar FC Barcelona. Niet lang geleden werd De Boer als trainer nog ontslagen bij de Amerikaanse Atlanta United vanwege de tegenvallende resultaten van het team. En ook in de Premier League was men niet enthousiast over de coach, maar bij Ajax wel. 

Als speler behaalde Frank de Boer prima prestaties en stond hij meerdere jaren in dienst van Ajax en FC Barcelona. Als international voor het Nederlands elftal behaalde hij meer dan 100 caps en speelde hij samen met legendarische spelers als Marc Overmars, Edwin van der Sar en Patrick Kluivert.

In de jaren 1998 en 2000 behaalde hij ook meermaals roem op internationale en Europese kampioenschappen. Samen met Oranje werd De Boer in 1998 vierde tijdens het WK in Frankrijk en ook kwam hij ver tijdens het EK 2000 in eigen land.

Frank de Boer heeft al trainer al enig ervaring.

Hij bracht Ajax weer terug naar de landstitel na zes jaar droogstaan. Onder het leiderschap van De Boer behaalden de Amsterdammers een hele reeks aan successen en werd de Amsterdamse vier keer op rij kampioen in de jaren 2010-2014.

Als trainer kent De Boer ook mindere recensies van clubs. Zo waren de drie clubs die daarna volgden op Ajax in veel mindere mate tevreden over De Boer. Hij werd bij zijn vertrek van Crystal Palace zelfs ‘de slechtste trainer uit de geschiedenis van de Premier League’ genoemd.

Het eerste oefenduel van Oranje is begin oktober tegen Mexico en vindt dan direct plaats onder leiderschap van De Boer.