Waar blijft Age of Empires 4?

In november 2019 verscheen een over de top filmpje met een enorme veldslag. Het waren in-game beelden van een vervolg op de ongekend populaire serie Age of Empires. Dit keer is het niet Ensemble Studio’s, maar de XBOX GAME STUDIOS die werken aan het project. De reacties van gamers waren destijds al sceptisch: ‘over vijf jaar kom’tie uit’ en ‘releasedatum onbekend’.

De sceptici krijgen echter vooralsnog gelijk. Er is weinig nieuws onder de zon over deze, toch wel, gave titel. En dat is jammer voor een game met een potentie als die van Age of Empires. Dat de serie nog steeds populair is blijkt onder meer de cijfers van gamewinkel Steam. In de ranglijsten van meest populaire multiplayer games staat de nieuwste Age of Empires II: Definitive Edition al tijden in de top 100. Niet slecht voor een pseudomod van een titel die ondertussen al 20 jaar oud is. De meeste gamers rijden niet eens een auto van die leeftijd, maar een titel als Age doet het gewoon nog altijd prima.

De vraag is dan ook: waar blijft Age of Empires 4? Op dit moment spelen ruim 18.000 mensen de multiplayer van een 20 jaar oude titel! Hallo!?