In Singapore weet je vrijwel zeker dat je geen gezin kunt stichten

De Aziatische stadstaat Singapore piept en kraakt onder de wereldwijde economische neergang. De economie krimpt dit jaar met zo’n 5 tot 7% en voor het eerst sinds 2003 daalt ook het aantal inwoners van de stad. Het meest recente demografische onderzoek stelt dat zo’n 18.000 personen de stad hebben verlaten, dat is zo’n 0.3% van het totaal.

Maar er is ook positief nieuws: in augustus 2020 steeg de productie van economische goederen met 13.7%.

Dat het verder niet zo goed gaat in de stad blijkt uit het aantal scheidingen en de lage vruchtbaarheidscijfers. De stad ziet er ‘s nachts prachtig uit en de mensen maken er het beste van, maar met de lage geboortecijfers komt er een moment dat Singapore in grote problemen raakt. Veel gezinnen hebben moeite om rond te komen en daarom blijft het vaak maar bij 1 kind. Overigens is Singapore niet de enige Aziatische regio met dat specifieke probleem.

Ook Zuid-Korea heeft een onhoudbaar laag geboortecijfer. Japan evenzo.

Verder zijn in Singapore de zogenaamde ‘coronaregels; even streng als elders, waardoor veel buitenlandse medewerkers zijn vertrokken en de natives terugkeren naar de stad. Een vrouw werd deze week nog beboet omdat ze een man hielp zijn werk in haar appartement te voltooien terwijl zij niet tot hetzelfde huishouden behoorden. Omdat zij hem binnenliet kreeg ze een boete. De 25-jarige Mika She Yuan Wei moet nu zo’n EUR2.294 aan boete betalen omdat ze in overtreding was de ‘coronaregels’.

 

 

 

  • CNA Informatie
  • JT Informatie