Hamilton verbreekt record van Schumacher, Verstappen netjes derde bij Grand Prix van Portugal

De Grand Prix van Portugal zit er net op en Mercedes-rijder Lewis Hamilton verbrak het Schumacher-record voor het aantal race overwinningen en tikte zijn 92e binnen. Tegen het einde van de race meldde de coureur nog wel dat hij wat fysieke krampen had, maar dit bleek hem uiteindelijk niet te deren en hij kon de race gewoon afmaken. Op tientallen seconden van Hamilton finishte zijn teamgenoot Bottas op de tweede plek. Max Verstappen volgde daarop en werd derde. In de vorige race belandde Verstappen ook al op het podium.

De Spanjaard Carlos Sainz begon de race voortvarend met zijn McLaren bolide en reed enige tijd op de eerste plek. Maar ondanks zijn goede start moest Sainz een gaatje laten vallen en reed uiteindelijk de top zes van de race binnen. Ferrari-coureur Leclerc voldeed wederom aan de verwachtingen en vormde samen met Verstappen en Gasly de top vijf.

Gasly schoof op het laatst nog een aantal plekken op in zijn Alpha Tauri en kon tevreden terugkijken op een nette race met een prima klassering. Langere tijd was een spannende strijd gaande om de plekken vijf, zes en zeven. Uiteindelijk moest Sergio Perez van Racing Point twee plekken prijsgeven aan Sainz en Gasly, die eenvoudig middels de DRS voorbij reden.

Max Verstappen was oprecht tevreden met zijn race en ervoer met zijn auto ‘goede grip’, zo liet hij weten tegen de pers aan het einde van de race. Enige tijd kon Verstappen het Bottas nog even moeilijk maken, maar al vrij snel kreeg hij te maken met verslechterende banden.

Hamilton verbrak dus het Schumacher-record voor het aantal GP-overwinningen en prees het team voor deze overwinning. Hamilton bleef erop hameren dat al zijn successen mogelijk werden gemaakt omdat “de mensen in de fabriek hard blijven werken. Hard blijven pushen en zichzelf steeds weer verbeteren”. Tijdens de race kreeg de Brit en recordhouder nog last van fysieke krampen in zijn lichaam: “het was erg pijnlijk” liet hij weten, maar Hamilton hield vol en verbrak dankzij zijn doorzettingsvermogen en het verbijten van de pijn het record van Michael Schumacher door zijn 92e overwinningen te pakken in de Formule 1.Kenners verwachten dat Hamilton nog meer records gaat verbreken en volgend jaar wederom voor Mercedes rijdt.