Thierry Baudet (FVD) schrijft leiderschapsverkiezingen uit, bestuur verliest quorum

Afgelopen dagen ontluikt zich een ware soap in de politieke partij Forum voor Democratie waar het bestuur en Thierry Baudet in onenigheid zijn geraakt over de te varen koers. Baudet wil lijsttrekkersverkiezingen organiseren waarbij leden zich kunnen kandideren. Echter wenst het partijbestuur, waarvan Baudet voorzitter is, deze koers niet en heeft een persbericht verstuurd met daarin de verklaring dat Baudet niet langer voorzitter is. Een ongelijk bizarre plottwist enkele maanden voor de Tweede Kamerverkiezingen en in een tijd waarin de partij is gekelderd in de peilingen. 

Het partijbestuur lijkt de partij te kapen op het moment dat FVD dit niet kan gebruiken. De partij kelderde hard in de peilingen. Baudet is cruciaal voor de partij gezien het feit dat hij meer dan 100.000 stemmen haalde tijdens de laatste verkiezingen. Met inachtneming dat de komende verkiezingen in aantocht zijn en deze stemmen broodnodig, is het opmerkelijk dat het partijbestuur weigert leiderschapsverkiezingen te organiseren en Baudet uit het bestuur trapt. Alsof het slechte nieuws van de afgelopen dagen niet voldoende was wordt de escalatie actief aangewakkerd door notabene het bestuur van de partij zelf.

Met al he gedoe wordt ook niet langer het quorum gehaald en kan het partijbestuur de facto geen besluiten meer nemen. De leiderschapsverkiezingen gaan dus om meer dan alleen de vraag wie lijsttrekker wordt, maar ook hoe het bestuur wederom kan opereren ten gunste van de partij. Hoe deze situatie zich gaat ontwikkelen wordt bijzonder interessant. Het ziet ernaar uit dat de partij in ieder geval rijp is voor bloedrode cijfers in de aankomende peilingen.

Hoe dan ook, het lijkt niet meer dan logisch dat het bestuur van de partij met deze actie zichzelf heeft geannuleerd, gecanceld. Gezien deze lieden nauwelijks stemmen binnen halen en de partij de facto vleugellam is nadat Baudet uit het bestuur is gezet lijken de zogeheten leiderschapsverkiezingen broodnodig. Hieronder zie je een video van Baudet die leiderschapsverkiezingen heeft uitgeschreven waarin alle leden zich kunnen kandideren.