Vagabond op Netflix over corrupte veiligheidsdiensten, terreur en knappe Koreanen

Nu iemand van onze redactie zit opgescheept met een Koreaanse huisgenoot wordt zijn gedrag op Netflix sterk be√Įnvloed door bepaalde culturele voorkeuren in het huis. Maar in het geval van de serie ‘Vagabond’ is dat helemaal niet zo erg. De serie begint wat rommelig, maar het is uiteindelijk wel hoogst vermakelijk. Vooral de Koreaanse taal is prachtig en de achtervolgingssc√®nes zijn niet mis. Het verhaal draait om het neerstorten van een vliegtuig waarvan werd verondersteld dat het om een ongeluk ging, maar niets blijkt minder waar. Uiteindelijk ontketent het hoofdpersonage wiens naam we niet kunnen uitspreken een strijd binnen de Koreaanse veiligheidsdiensten NIS.

Het begint allemaal erg rustig, maar nadat een vliegtuig met daarin het neefje van Cha, de hoofdrolspeler, neerstort, vliegt het familielid naar Marokko om te rouwen en zich te laten informeren over de fatale crash. Eenmaal in Marokko aangekomen raakt Cha verstrikt in een terroristisch complot, dat de werkelijke aanleiding blijkt voor de crash van het vliegtuig.

Samen met NIS-agente Hi-Rae weet hij echter uit de gevaarlijke situatie te ontsnappen en terug te keren naar Seoul om daar het mysterie van de terreuraanslag te onderzoeken en aan het licht te brengen. Daarbij kunnen ze op felle tegenstand rekenen van een wapenfabrikant die mogelijk achter de aanslag zit.

Door een interne machtsstrijd binnen de veiligheidsdiensten lukt het oplossen van het terroristisch complot niet goed. Uiteindelijk moeten de president en het Blauwe Huis ingrijpen om de veiligheidsdiensten weer in het gareel te roepen. Maar of dat voldoende is?

Dat gaan we je natuurlijk niet vertellen, bekijk de serie maar op Netflix om het antwoord te achterhalen.