Bewindspersonen Kabinet melden uitstel beantwoording Kamervragen

De Tweede Kamer is nog steeds met zomerreces en start in augustus weer op, en ook de bewindspersonen van Kabinet Rutte 3 zijn op vakantie en vragen uitstel voor de beantwoording van de geplande Kamervragen. Voor de periode van 27 juni tot 31 juni was het plan om 18 eerder gestelde Kamervragen te behandelen, maar dat gaat dus niet door.

Drugs per briefpost

Tweede Kamerleden van de VVD onder leiding van Kamerlid Yesilgöz-Zegerius dienden voor het zomerreces Kamervragen in over de observaties in de internationale pers dat het versturen van drugs per post in Nederland wel erg gemakkelijk is. Het Kamerlid diende daarom vragen in, maar de Minister van Veiligheid en Justitie, Ferdinand Grapperhaus heeft uitstel van beantwoording moeten vragen omdat ‘nog niet alle informatie beschikbaar is’.

Rokers betalen te weinig belasting

Volgens SP-Kamerlid van Gerwen betalen rokers, die vanwege mentale problemen naar de stick grijpen, nog steeds te weinig voor hun verslaving. Het SP Kamerlid lijkt hier namelijk op te zinspelen met de Kamervragen die hij aan Minister Blokhuis stelt. Echter moet ook Minister Blokhuis verschoning aanvragen voor de beantwoording van de vragen aangaande ‘te goedkope sigaretten’.