Paul Cliteur kiest voor onderwijs, stapt op als fractievoorzitter FVD in Eerste Kamer

[et_pb_section][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text]

De Leidse professor Paul Cliteur stopt met zijn rol als fractievoorzitter van Forum voor Democratie zo meldt de NOS. Cliteur wil zich naar eigen zeggen focussen op zijn werkzaamheden voor de Universiteit van Leiden. Tevens telt in zijn besluit mee dat volgend jaar de Tweede Kamerverkiezingen worden georganiseerd en dat de professor mogelijk ‘teveel hooi op zijn vork neemt’.

Senator Paul Frentrop volgt hem als voorzitter op. Frentrop was tot op heden de vice-voorzitter van de FVD-fractie. Aan de NOS laat Cliteur het volgende weten: “Voor die tijd zal ik al mijn aandacht nodig hebben om mijn promovendi naar de promotie te begeleiden en het opzetten van nieuw digitaal onderwijs. Het voorzitterschap van de Eerste Kamerfractie van FVD in een jaar van de verkiezingen is daarmee wel heel moeilijk te verenigen”.

In tegenstelling tot Cliteurs evenknie in de Tweede Kamer, Thierry Baudet, verhandelde Cliteur afgelopen voorjaar wel de adviezen van Staatscommissie Remkes. In dat adviesrapport wordt geanalyseerd of de democratische rechtstaat uit balans is en welke instrumenten kunnen worden ingezet om de balans te herstellen.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]