Britse christenen weigeren categorisch nieuwe lockdown maatregelen van Britse overheid

Honderden Britse kerken hebben in een gemeenschappelijke verklaring aangekondigd niet langer mee te doen met nieuwe lockdown maatregelen van de Britse regering. Afgelopen week uitte het Brits wetenschappelijk bureau SAGE zich ook al uiterst kritisch over de coronamaatregelen en suggereerde het rapport dat de maatregelen van de overheid schadelijker zijn dan het virus zelf. 

In de brief van de christelijke kerken kondigen zij aan dat de kerken nieuwe maatregelen niet te zullen naleven en dat zij verwachten dat de overheid de christelijke diensten respecteert. Ook zeggen zij hoge hygiënische standaarden te hanteren en rekening te houden met de gezondheid van hun leden. In de brief stellen kerkelijke leiders dat het bezoeken van kerkdiensten hoort bij ‘een betekenisvol leven’:

“Our God-given task as Christian ministers and leaders is to point people to Jesus Christ, who said he came to bring ‘life in all its fullness’. Therefore we are troubled by policies which prioritise bare existence at the expense of those things that give quality, meaning and purpose to life.”

De volledige brief lees je via deze link.