Overheid verbiedt weer vrijwillige menselijke interactie, ontruimt restaurant Den Haag

In Den Haag is op last van de overheid een einde gekomen aan de vrijwillige interactie tussen culinaire gasten in een ‘all you can eat’-restaurant. De gasten genoten van de gezelligheid en een maaltijd, maar werden tussentijds gestoord door overheidsdiensten die op basis van de coronamaatregelen het eetfestijn onderbraken en beëindigden. De culinaire ondernemer werd eerder ook al door de overheid op de vingers getikt, via NOS Teletekst

De eetgelegenheid aan de A13 werd gisteren ontruimd omdat de aanwezige 200 gasten niet de 1,5m regel konden naleven. Het restaurant is daarom op laste van de Burgemeester gesloten en hoelang het restaurant dicht moet blijven is vooralsnog onbekend. Door de gedwongen sluiting loopt de ondernemer inkomsten mis en wordt het de mensen ontzegd om samen te te dineren en menselijke interactie te hebben.

Een van de aanwezige gasten zou tegen Omroep West hebben gezegd ‘ik vond het niet veilig’, maar waarom de aanwezige tafelgast met deze mening het restaurant in eerste plaats binnenging en vervolgens besloot te blijven terwijl deze van mening was dat verblijf aldaar ‘niet veilig’ was is onbekend. Het is opmerkelijk gedrag.

Verder laat een medewerker weten dat het restaurant haar best doen zich aan de afspraken te houden:

“We hadden zo’n 200 gasten binnen zitten toen de handhavers van de gemeente en de politie ineens binnenkwamen. We hebben één keer eerder een gesprek gehad met de gemeente en toen hebben we afspraken gemaakt. Daar hebben we ons aan gehouden.”