Op het internet circuleren beelden van de Minister van Veiligheid en Justitie, Ferdinand Grapperhaus. Op de beelden is te zien hoe de Minister tijdens zijn eigen huwelijksceremonie zich niet houdt aan de op dit moment geldende noodverordeningen rondom corona. Volgens Grapperhaus heeft hij er verder zelf persoonlijk op toegezien dat de ‘coronaregels’ tijdens de bruiloft werden nageleefd. Op Twitter kon de bewindsman van het Kabinet Rutte 3 echter op flinke kritiek rekenen. Burgers zagen de schending van de regels ‘regentesk’.

De foto’s van Grapperhaus’ bruiloft circuleren al sinds 27 augustus 2020 op het internet en de minister bood zijn excuses aan voor de overtreding. Premier Rutte nam zijn minister in bescherming en stelde tijdens de wekelijkse persconferentie van de Minister-President dat de geloofwaardigheid van Grapperhaus iet onder druk staat. Zoals op de onderstaande Tweet te zien is zijn sommigen echter glashard in hun oordeel. ‘Regels zijn regels’ klinkt het.

Ferdinand Grapperhaus heeft ondertussen aangegeven honderden euro’s te doneren aan het Rode Kruis als onderdeel van zijn ‘publieke boetedoening’. Zowel Grapperhaus als zijn nieuwe vrouw hebben toegezegd EUR390 p.p. te zullen overmaken, zo lezen we in het AD.