Bevestigd: Angela Merkel bezocht inderdaad Navalny in ziekenhuis

De Russische oppositieleider heeft tijdens zijn verblijf in een ziekenhuis in Berlijn gekregen van de Duitse bondskanselier Angela Merkel, dat bevestigen diverse bronnen waaronder Navalny en Merkel. De Russische oppositieleider laat echter weten dat het ging om een ‘persoonlijke ontmoeting’ en dat deze niet politiek van aard was. 

Het bleek uiteindelijk een gesprek tussen de Duitse bondskanselier, Angela Merkel, Navalny en zijn naaste familie en het gesprek ging onder meer over de gezondheidssituatie van de Rus.

In augustus werd Navalny nog met verdachte klachten opgenomen in een ziekenhuis in Siberië, daar zou hij met klachten, die lijken op vergiftiging, terecht zijn gekomen. Vervolgens haalde een Duits vliegtuig hem op en vloog hem naar een ziekenhuis in Berlijn.

Familie van Navalny claimt dat de Russische staat verantwoordelijk is voor het vergiftigen van de oppositieleider, die in Duitsland meer dan een maand in coma lag. Het lijkt erop dat Navalny is vergiftigd met een zenuwgif, maar het wonderwel overleefde. Zowel Zweedse, Franse als Duitse lab’s claimen dat dit het geval is.

Vladimir Poetin zou hebben gesuggereerd dat Navalny zichzelf vergiftigde.